Farmàcia Borràs
Farmàcia Borràs

4 TRUCS PER ACCELERAR LA TEVA MEMÒRIA

Tots tenim moments d'oblit sobre on hem deixat les claus,per què entrem en una habitació o com es diu un objecte.El més probable és que aixó reflecteixi canvis relacionats amb l'edad en les habilitats de pensament.

Una forma d'augmentar la memòria és aprofitar al màxim la forma en què funciona.Les següents estratègies poden ajudar.

 

 1.Repeteix el que escoltes en veu alta,com el nom d'algú,una adreça o una idea nova.La repetició augmenta la probabilitat que registris la informació i puguis recuperar-la més tard.

 

 2.Pren nota de les persones a les quals has de trucar,els encàrrecs que has de fer i les teves cites.

 

 3.Fer associacions entre informació antiga i nova.Connecta el nom d'una persona a alguna cosa familiar.Per exemple,si el nom de la persona és Sandy,imagina a aquesta persona a la platja.O crea una història entorn de la llista de compra.Per exemple,si la teva llista és llet,ous i pa,la història podria ser que estàs prenent llet amb Elvis amb un sandwich d'ou.

 

 4.Divideix la informació en fragments,com apendre un nombre llarg i recordar-ho més com un número de telèfon.Si estàs tractant de memoritzar un discurs per a un brindis de noces,concentra't a obtenir una sola oració o idea alhora,no tot el discurs d'una vegada.

 

Font:Barcelona Brain Health Initiative

Institut Guttmann

abril 2018

És bona la gratitud per la teva salut?

Les persones agraïdes poden dormir millor,tenir cors més sans i tenir menys dolors,segons recerques preliminars.

Desprès de 15 anys de recerca,sabem que la gratitud és la clau del benestar psicològic.La gatitud pot fer que la gent sigui més feliç,millorar les seves relacions i,potencialment,fins i tot contrarestar la depressió i els pensaments suïcides.

Però,podrien els beneficis anar més enllà?

Si be alguns estudis han associat la gratitud amb una gran quantitat de beneficis,des de menys dolors i molèsties per millorar el somni fins a una millor salut cardiovascular,uns altres han trobat resultats més variats.Es necessita més recerca abans que els metges comencin a donar receptes de gratitud,però hi ha bones raons per sospitar que la gratitud té ramificacions positives per al teu cos.

Com pot fer que les persones siguin més saludables?

A més d'ajudar-los a dormir,la gratitud pot portar a les persones a tenir en altres comportaments que els ajudin a mantenir-se sans,com menjar bé i no fumar.De fet,les persones més agraïdes diuen tenir estils de vida més sans i els pacients amb atacs cardíacs més agraïts s'adhereixen millor a les recomanacions dels seus metges.

Però hi ha altres mecanismes possibles.La capacitat d'amortiguació de l'estrès que té la gratitud i el poder que té per augmentar la felicitat i les emocions positives poden tenir influències positives posteriors en la salut.I el paper de la gratitud en el foment i l'enfortiment de les connexions socials pot ser igual d'important.Diverses recerques suggereixen fortament que les nostres relacions amb els altres poden tenir beneficis tangibles per a la salut.

Hi ha moltes coses que no sabem però cada cop hi ha més evidència que la gratitud pot ser un dels pilars fonamentals d'un estil de vida saludable.

 

Font:Barcelona Brain Health Initiative

Institut Guttmann 

abril 2018

Novetats en el sector de la salut del Mobile World Congress 2018

Termòmetre al mòbil

Un dels grans protagonistes ha estat el Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat) que ha presentat diverses solucions relacionades amb la salut.La primera,que s'ha donat a conèixer de la mà de l'empresa catalana SkinTemp,és un apòsit adhesiu que es posa sobre la pell i que permet controlar la temperatura corporal amb el mòbil en menys d'un segon,amb l'objectiu d'oferir una alternativa als termòmetres tradicionals per mesurar la febre.

Mesurar la sal dels aliments

Eurecat també ha donat a conèixer a la fira del mòbil un prototip d'espàtula intel.ligent que mesura la salinitat dels aliments automàticament i permet fer un seguiment de la ingesta de sodi en temps real i des del telèfon.Aquesta eina ajudaria els pacients amb malalties cardiovasculars,registrant paràmetres d'activitat per promoure un estil de vida saludable.

L'electrocardiògraf més petit del món

Eurecat també ha presentat el nou sistema iCardio,l'electrocardiògraf professional més petit del món,que facilita la detecció preventiva de cardiopaties,una de les primeres causes de mort a escala mundial,mitjançant una prova diagnòstica,l'electrocardiograma(EGG).iCardio permet disposar d'un informe diagnòstic via mòbil,signat per una metge especialitzat,en 10 minuts,sense necessitat d'acudir a un centre sanitari o consulta mèdica.

Mesurar la glucosa en sang

L'empresa asiàtica iXensor ha presentat PixoTest,un accessori que es col.loca a la càmera del mòbil,convertint-se en un aparell de mesura que permet detectar els índexs de glucosa,digitalitzar-los i sincronitzar-los per extreure gràfiques que permetin monitorar la malaltia.iXensor també ha donat a conèixer EvelinCare,un sistema que,gràcies a la càmera del mòbil,permet conèixer de forma exacta l'estat d'ovulació i facilitar la planificació de l'embaràs.

Detectar caigudes de la gent gran

Altres representants del sector català,com Sense4care,han estat presents en aquesta esdició del MWC.Sense4care ha desenvolupat un dispositiu que serveix per detectar caigudes automàticament.Es conecta el mòbil via bluetooth i detecta quan la persona cau a terra.Si no reacciona fent clic en el botó"off" de l'aplicació,aquesta realitza una trucada d'emergència.

Robot per a nens malalts

Vodafone ha mostrat el seu robot Iot'No Isolation',que permet que nens amb malalties de llarga durada puguin seguir les classes a casa o a l'hospital des de la seva tauleta.El nen veu el que succeeix en temps real a l'aula i pot interactuar.Si vol demanar el torn de paraula,prem un botó,i al robot se i encén una llum que indica al professor que el nen vol preguntar alguna cosa.La veu es retransmet a través d'un altaveu instal.lat al robot.

 

El punt SIGRE

Al finalitzar un tractament o al revisar la farmaciola enrecorda't de portar els medicaments al punt SIGRE.

El benestar de la dona

Adéu pell seca!

El mal ús dels antibiòtics

Hàbits alimentaris

Durant la tardor...

La importància de la hidratació

Els probiòtics 

Fotoprotectors

Son fórmulas, que suelen ser cremas o geles, y tienen como función ayudar a la piel a protegerse de la exposición del sol para prevenir sus efectos perjudiciales. Es importante destacar qué solo son una ayuda para protegernos del cáncer de piel. La mejor prevención es disminuir la exposición al sol.

Tipos de fotoprotectores, según su composición:

Los fotoprotectores o filtros solares pueden ser:

  • Físicos: Su protección en la piel se debe a que crean una barrera física que evita que los rayos del sol penetren la misma. A modo de un espejo reflejan la radiación solar. Las sustancias que se suelen usar son el óxido de zinc, eldióxido de titanio, el carbonato cálcico (mica) y los compuestos de magnesio.
  • Químicos: En este caso los rayos del sol sí llegan a la piel pero estas sustancias absorben la radiación trasnformándola en no dañina. Las sustancias que se suelen usar son derivados del PABAsalicilatos, cinamatos, benzofenonas, bencimidazoles, antralinatos y derivados terpénicos.
  • Biológicos: Son compuestos antioxidantes, que contrarrestan los daños que causan en las células de la piel las radiaciones del sol. Los que más se usan son las vitaminas A y E.
  • Mixtos: son filtros que combinan a los anteriores, por lo tanto defienden a la piel de varias formas. Son los ideales.

Al comprar un fotoprotector es importante leer su composición para saber su mecanismo de acción.

¿Qué es el factor de fotoprotección, FPS?

Es el número que se usa para clasificar la “potencia” de los filtros solares.

Este número nos dice cuantas veces más tiempo necesita la radiación solar para causar el enrojecimiento en la piel con respecto al que hace falta sin el fotoprotector. Por ejemplo, una crema con un FPS de 10, quiere decir que si una persona tarda 5 minutos de exposición al sol para que su piel se ponga roja, si se aplica la crema con FPS 10 tendrán que pasar 50 minutos (5 minutos x 10 del FPS) de exposición solar para se produzca el mismo enrojecimiento.

Hay muchos métodos para medir el FPS.

Los filtros solares ¿que FPS pueden tener?

En Europa, y por lo tanto en España, para unificar la medición del FPS se ha creado un sistema que se llama COLIPA. Se trata de una agencia distinta e independiente de la del fabricante del producto que se encarga de medir todos los fotoprotectores. Hoy en día el máximo es 50+.

Con este sistema los filtros se clasifican en:

- Protección media: 8-10-12

- Protección alta: 15-20-25

- Protección muy alta: 30-40-50

- Protección  50+

- Protección 100+

Al comprar un filtro solar se debe leer la información del mismo. Debe especificar el FPS que tiene y si éste ha sido asignado con el método COLIPA, lo que nos dará mayor garantía del producto.

¿Qué fotoprotector debo comprar?

Al comprar un fotoprotector es muy importante leer la composición del mismo, qué filtros tiene (es mejor que sea mixto para garantizar mayor protección) y qué FPS tiene, este debe estar bien visible en el envase.

También hay que tener en cuenta la textura del producto (aceite, gel, emulsión, crema,…). Cuanta más textura tenga mayor penetración, permanencia y menor necesidad de reaplicaciones tendrá.

Para una fotoprotección adecuada hay que usar los que tienen un FPS 15 o mayor. No obstante, la protección ideal dependerá del tiempo de exposición, el tipo de piel y factores ambientales como altitud (a mayor altitud mayor radiación solar), el contacto con agua y la presencia de superficies reflectantes, como agua, arena o nieve.

¿Todas las pieles necesitan igual fotoprotección?

Aunque todas las pieles pueden sufrir efectos adversos por la radiación solar, es más fácil que éstos ocurran según el tipo de piel que se tenga. En este sentido las pieles se clasifican según su fototipo del I al VI. Por lo tanto habrá personas que necesiten mayor fotoprotección que otras.

Compte amb l'excés de sol:

Contacte

Farmàcia Borràs


Passeig Valldaura 247
08016 Barcelona

 

Telèfon: 933546102

 


Si vol posar-se amb contacte amb nosaltres utilitzi el formulari de contacte per enviar-nos qualsevol consulta.

Ofertes de la Farmàcia

En breus anirem publicant diverses ofertes

Farmàcia Borràs a les reds socials